Cacaopoeder- en boter
Wat is cacaopoeder?
Cacaopoeder wordt gemaakt van de cacaoboon en is dus eigenlijk chocolade in zijn puurste vorm. Om cacaopoeder te maken, wordt er gebruik gemaakt van hoge druk. De cacaomassa wordt uitgeperst, zodat er cacaopoeder en -boter ontstaat. Deze poeder of boter vorm wordt vervolgens gebruikt om vele soorten chocolade mee te maken. Lees meer ⬇
Cacaopoeder & -boter
Mycryo cacaoboterpoeder 0,6kg
Tijdelijk niet leverbaar
Cacaoboter in druppelvorm
Op voorraad
No blogs found
No site content found
Ruim assortiment met onbewerkte cacaopoeder
In de supermarkt tref je vaak cacao aan in een bewerkte vorm, van gewone chocolade tot bewerkte cacaopoeder. Naast dat deze producten toegevoegde stoffen bevatten, is de cacao vaak ook verhit geweest. Dit zorgt ervoor dat de cacao een groot deel van zijn nuttige voedingsstoffen verliest.
Wjj hebben cacaopoeders in ons assortiment die niet verhit zijn. Dit vermelden wij in de product omschrijving wanneer dit het geval is. In deze onverhitte cacaopoeders blijven vitamines, mineralen en andere gezonde stoffen bewaard.
Toepassingen van cacaopoeder
In de bakwereld wordt cacaopoeder gebruikt om chocolade te maken of om baksel af te werken. Zo kun je bijvoorbeeld cacaopoeder gebruiken op warme of koude dranken, bij nagerechten met chocolade of als decoratie op een taart.
Rauwe cacaopoeder kopen
Ja, rauwe cacaopoeder wordt tegenwoordig steeds meer gezien als een superfood! Inderdaad, chocolade als superfood. Dat komt omdat rauwe cacaopoeder geen suiker en melk bevat. Hierdoor is het minder zoet dan normale chocolade, maar ook gezonder omdat het een echt natuurproduct is.
Rauw cacaopoeder bevat voedingsstoffen die kunnen bijdragen aan de gezondheid. Zo bevat rauwe cacao bijvoorbeeld de aminozuren tryptofaan en serotonine. Beide stoffen worden in verband gebracht met een goed humeur. Ook vind je magnesium, zink, ijzer en omega 6-vetzuren in rauwe cacaopoeder.
Cacaoboter kopen
Cacaoboter kopen doe je bij Bak&Co. Met een ruim assortiment cacaoboter vind je altijd het gewenste product voor jouw volgende baksel. Want eerlijk, cacaoboter is ideaal om te gebruiken tijdens het bakken!
Waarom? Omdat het een erg laag smeltpunt heeft en perfect geschikt is om te mengen met chocolade. Zo kun je extra dunne lagen creëren tijdens het tempereren van chocolade.
Door te spelen met de hoeveelheid cacaoboter die je toevoegt aan de chocolade, krijg je een goede basis voor (extra) dunne vormen en lagen. Het eindresultaat is een mooie, glanzende chocolade.
Bovendien voeg je aan cacaoboter gemakkelijk kleurstof toe om bijvoorbeeld je bonbons en chocolade mee te voorzien van een gekleurde coating of je kan de (gekleurde) cacaoboter in een (verf)spuit doen om gebak en bonbons er mee in te sprayen.